Administratiekantoor Apeldoorn

Hoe je je administratie en fiscale verplichtingen op orde houdt tijdens een veranderingsproces of groei van je bedrijf

Iedere ondernemer heeft de verplichting om een administratie bij te houden. Je moet deze administratie ook nog eens een aantal jaren bewaren. Zo kan de Belastingdienst dit inzien als ze dat willen. Maar veel ondernemers hebben moeite om de administratie bij te houden en het wordt als een obstakel gezien. Een aantal handige tips om je administratie en andere fiscale verplichtingen bij te houden als je bedrijf verandert. Een administratie kun je ook uitbesteden aan een administratiekantoor in Apeldoorn.

 

Je administratie laten controleren

Ga je zelf je administratie bijhouden, dan zal je te maken krijgen met ingewikkelde wet- en regelgeving. Dit soort wetten en regels zijn vaak moeilijk om te begrijpen en lastig toe te passen als het niet je dagelijkse werk is. Vandaar dat een beoordeling van je administratie niet heel veel kwaad kan. Een administratiekantoor kan je namelijk aardig wat geld besparen en verdient van zichzelf terug. Ook kan een administratiekantoor je bijstaan bij het bewerken van je administratie. Veel ondernemers beslissen dan ook om hun administratie te laten uitbesteden, omdat ze dan veel meer kunnen focussen op het bedrijf.

 

De gewerkte uren bijhouden

Een urenregistratie bijhouden is altijd slim om te doen. Heb je personeel in dienst of ben je een ZZP’er, voor beide gevallen is een urenregistratie handig. Met personeel kun je de werknemers aansturen op de uren. Zo kun je kijken hoe productief ze zijn geweest en kun je inschatten of de offertes correct zijn. Voor ZZP’ers is een urenregistratie belangrijk om te kunnen aantonen of ze meer dan de aangegeven 1225 uren per jaar hebben gewerkt. Is dit het geval, dan heeft de ZZP’er recht op een aantal extra aftrekposten. Je kunt het aantal uren indelen per klus om te zien of je de correcte prijs hebt afgesproken met je klant.

 

Klanten laten betalen met iDeal

Uit onderzoek is gebleken dat een factuur 40% op dezelfde dag betaald wordt door de particulier als de factuur is verzonden met een iDeal link. Bij een gewone factuur zonder een iDeal link is dit 5%. Dat betekent dat je het je klanten zo makkelijk mogelijk moet maken om te betalen. De betaling kan met een iDeal link gelijk aangeklikt worden en betaald worden via de smartphone. Dit is veel aantrekkelijker om te doen, dan als er gegevens op een later moment moeten worden overgetypt. Deze betaalmethode is ideaal voor MKB klanten en particulieren. Bij grote bedrijven is vaak het geval dat de factuur door meerdere mensen moet worden geaccordeerd. Maak het dus je klanten zo makkelijk mogelijk, zodat je niet te lang hoeft te wachten op je geld.