Printer

De Juiste Printer Kiezen voor Lease: Factoren om te Overwegen

Als je als bedrijf op zoek bent naar een printer, zou je er voor kunnen kiezen om er eentje te leasen. Een printer leasen is een efficiënte oplossing om een printer in huis te hebben zonder er een investering voor te hoeven doen. Een printer wordt vaak gebruikt voor het printen van facturen, offertes, notulen, flyers en andere informatief of recreatief gebruik. Maar welke printer is nou geschikt voor jouw printer gedrag? Er zijn immers zoveel soorten printers dat het best een zoektocht kan zijn naar welke het beste past bij jouw behoeften. In dit blog lees je welke overwegingen je kan maken, en wat de voordelen van een printer leasen zijn! 

De voordelen van een printer leasen

Een printer leasen brengt veel voordelen met zich mee. Een groot voordeel is bijvoorbeeld de voorspelbare kosten! Bij het leasen van een printer komt een leasecontract kijken. In dit contract staan bijvoorbeeld de afspraken die gemaakt worden over de huurperiode, de kosten en de inbegrepen extra’s. Het kan zijn dat de verhuurder het onderhoud en eventuele reparaties van de printer bij het contract er in zet als inbegrepen. Dit is natuurlijk ideaal, want dat betekent als de printer kapot gaat of onderhoud nodig heeft, kan de leasemaatschappij zorgen dat er een monteur langskomt. Na verloop van tijd verliezen printers hun waarde. Als je hierbij de gebruikssporen optelt, is het logisch dat je je zorgen maakt over de eventuele verkoopprijs. Een printer leasen heeft dit risico niet. Je hoeft je geen zorgen te maken over het waardeverlies, omdat na de huurperiode de printer terug gaat naar de leasemaatschappij! Een printer moet natuurlijk passend zijn bij je behoeften. Je hebt daarom ook grote printers met allerlei technologieën. Maar als je dit niet nodig hebt omdat je niet veel hoeft te printen, of niet alle snufjes nodig hebt, kun je kiezen voor een kleinere, eenvoudigere printer.  

Maar welke printer kies je dan?

Er zijn veel printers beschikbaar die allen zijn eigen kwaliteiten hebben. De ene printer zit vol met high-tech snufjes, en de ander is juist simpel en eenvoudig. Welke printer je nodig hebt hangt af van jouw printergebruik. Heb je vaak een printer nodig? Dan is een printer met een snelle afdrukfunctie ideaal. Je kan bijvoorbeeld denken aan inkjetprinters, die ideaal zijn voor klein gebruik. Ze maken niet alleen zwart-wit afdrukken maar printen ook in kleur! Dit maakt dat ze geschikt zijn voor het printen van documenten, foto’s en afbeeldingen. Wanneer je dus met grote regelmaat een printer gaat gebruiken kan je nadenken of een multifunctionele printer. Deze printer heeft meerdere functies in één apparaat. De functies zijn onder andere: afdrukken, kopiëren, scannen, faxen en nog meer technologieën. Als je voornamelijk zakelijke documenten en tekst gaat printen zou je aan een monochrome laserprinter kunnen denken. Als je toch bijvoorbeeld meer marketingmaterialen wilt printen is een kleurenlaserprinter beter passend.